ÖTLET 2005 hatásvizsgálata

 

Az önkéntesség hazai kultúrájának fejlesztése terén 2005 novembere fontos állomás volt, ekkor indult útjára ugyanis az első hazai hosszú távú önkéntes program, az ÖTLET 2005 program. Az ÖTLET, Magyarországon, és a környező országokat tekintve is egyedülálló kezdeményezésként jelent meg a fiatalok munkatapasztalat-szerzési lehetőségeinek terén. A program, azon túl, hogy a fiataloknak lehetőséget nyújt az önkéntes tevékenység általi tudás- és tapasztalatszerzésre, a hazai önkéntesség kultúrájának fejlődéséhez is aktívan hozzájárul.

A program jelenleg a második ciklusát éli, és immáron több mint 330 fiatalt valamint közel 200 fogadószervezetet tudhat a hazai hosszú távú önkéntes program résztvevői körében.

 

Az ÖTLET program első ciklusát végigkísérte egy vizsgálati folyamat, melynek eredményeit lent olvashatja.

 

A beszámolóban olvashat a program eredeti célkitűzésein túl a kutatási modul módszertanáról, az egyes kutatási szakaszok elemeiről és következtetéseiről.

A beszámoló bemutatja az ÖTLET 2005 program és így az önkéntes tevékenység, mint a munkaerő-piaci (re)integráció egyik eszközének fiatalokra és szervezetekre/intézményekre gyakorolt hatását, az elért eredményeket egyéni és szervezeti szinteken.

 

Az beszámolóhoz jó olvasást kíván az

                                                  

Önkéntes Központ Alapítvány