A klasszikus önkéntes tevékenységek mellett, Magyarországon is egyre nagyobb teret nyer a szaktudáson alapuló és a pro bono önkéntesség. Folyamatosan nő azok száma, akik felismerik, hogy a pro bono, mind a vállalat, mind a fogadó helyek számára magas hozzáadott értéket képvisel.

 

A pro bono formában nyújtott tanácsadás és szakmai segítség, komoly szaktudást jelent a fogadó szervezeteknek, a legtöbb esetben olyan területeken, melyeken a szervezetek a szolgáltatások piaci árát nem tudnák megfizetni. A hazai vállalatok magasan képzett munkatársai, így igen értékes szervezet- és menedzsmentfejlesztési támogatást biztosíthatnak a hazai civil szervezetek számára. E tudásnak a civil szektorba való áramlása rendkívüli jelentőséggel bír.

 

A pro bono projektek egyúttal kiváló tanulási és fejlődési lehetőséget kínálnak a vállalatok számára is, azaz a fejlődés kölcsönös lehet, továbbá a vállalaton belüli tehetséggondozás és motiváció-erősítés fontos eszközévé is válhat. A pro bono projektek révén a munkatársak olyan helyzetekbe kerülhetnek, melyek újszerű megközelítést igényelnek, illetve amelyek közelebb viszik őket bizonyos társadalmi problematikák jobb megértéséhez.

 

Tapasztalataink alapján, a hazai nagyvállalatok egyre nyitottabbak a pro bono szakértelmen alapuló önkéntesség kínálta lehetőségekre, de a legtöbb cégnél nincs tapasztalat a programkeretek megfelelő kialakítására. Ebben tud az ÖKA kompex segítséget nyújtani, több éves tapasztalatinakra építkezve.

 

Megvalósult programok:

KreatON - pro bono maraton 2015 

GE a fenntartható szervezetekért pro bono maraton 2016 (video), 2017, 2018

MasterCard pro bono maraton 2016, 2017, 2018 (video)

E.ON pro bono maraton 2016, 2017, 2018 (video)

GENERALI a tehetségekért pro bono program 2017

Raiffeisen pro bono program 2017

 

Pro bono program megvalósítása kapcsán, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségeken: 

 

F. Tóth András

ügyvezető igazgató

Tel: 06-20-945-38-04

E-mail: ftoth.andras(kukac)onkentes.hu

 

ÖKA videok pro bono témában itt és itt találhatóak.

 

E témában szervezett konferenciánk anyagait az alábbi linkeken találhatja meg:

www.prokonf.hu

 

Konferencia videó anyaga:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLrTGoRA16gFeSjXxOLyOP62AbyqRbDDI8

 

Konferencia előadás anyagai:

http://www.slideshare.net/OnkentesKozpontAlapitvany/presentations