Szervezeteknek és intézményeknek

 

A program célkitűzései között szerepel az is,  hogy az önkéntesség eszmeisége terjedjen, az önkéntesség kultúrája fejlődjön hazánkban.

Cél, hogy a programban résztvevő fogadószervezetek szervezeti kultúrájának fejlődését segítse a 10 hónapos önkéntes szolgálat. A fogadószervezetek elmélyítsék az önkéntes menedzsment terén meglévő tudásukat, a szolgálat időtartama alatt fejlesszék azt, a jövőben jelentőségteljes erőforrásként szerepeltessék az önkéntességet, az önkéntesek bevonását tevékenységeikbe.  

Olyan civil, kormányzati és egyházi fenntartású szervezetekjelentkezését várjuk akik szívesen részt vennének az ÖTLET programban, mint önkénteseket fogadó szervezetek.

Fogadó szervezetek lehetnek: nonprofit szervezetek és intézményeik (pl. egyesületek, alapítványok, közalapítványok, közhasznú társaságok, köztestületek), egyházak és intézményeik, megyei és helyi önkormányzatok valamint intézményeik, és egyéb költségvetési intézmények.

A fogadószervezetek kulcsfontosságú szereplői a programnak. Ők biztosítják az önkéntes tevékenységet végzők számáraa terepet a tapasztalatszerzésre, egyéni fejlődésre, segítik és ösztönzik a résztvevővek a munkahelyi kultúra megismerésére, az egyéni munkamotivációk tisztázására.