Dátum: 2019.május 30. - június 02.

Helyszín: Budapest XI. kerület / Bartók Negyed

A Budapest XI. kerületében működő Bartók-negyed egy kulturális inkubátorterület és városi hálózat, a városi élet közösen alakítható jövőjét, a városról és kultúráról való gyakorlati gondolkodást, a művészetben és a közösségi összefogásban rejlő lehetőségeket, a részvételt és az egyéni felelősségvállalás fontosságát népszerűsítő programok helyszíne és katalizátora. Kommunikációs platformként a Bartók Béla út - Karinthy Frigyes út - BME háromszögéből gyűjti egybe a közösségi kezdeményezéseket ­ legyen szó gyerekprogramról, művészetről, irodalomról, filmről, színházról, tematikus beszélgetésekről vagy éppen dizájnvásárról, további információ a http://www.bartoknegyed.hu/ weboldalon található.

Az Ablak a Bartókra Fesztivál élményeken keresztül szeretné vonzóvá tenni a Bartók Béla utat a környékbeli utcák használói, a járókelők és a helyi lakosok számára.

Olyan közösségi és ismeretterjesztő programokkal kívánja erősíteni a helyi identitást és kötődést, melyek fókuszában a környék meglévő értékeiben rejlő új lehetőségek, a lokális sajátosságok, kuriózumok és nevezetességek megmutatása áll.

A tervezett programok három tematikus egységbe szerveződnek:

1. vezetett séták - szórakoztató tudásátadás, informális oktatás

2. közösségi programok ­ játékos egymásra figyelés

3. művészeti programok és események – értékteremtés, helytörténet, építészeti adottságok bemutatása A fesztivál sikeres lebonyolításában önkéntesek segítik munkánkat.

A lehetőség kifejezetten jó gyakorlat lehet azoknak, akiket érdekel a művészet és a kultúra világa, szívesen építenének ki kapcsolatokat intézményekkel, galériákkal, szakemberekkel. Kiváló tapasztalatszerzés a turizmus, rendezvényszervezés és művészetmenedzsment területén.

Jelentkezés az Önkéntes Programba: e-mail küldés az eszteromax@gmail.com címre, az üzenet tárgya AB19 önkéntes jelentkezés.  az üzenet tartalma: rövid bemutatkozás (szabadszavas) és pár mondat arról miért fontos a kultúra, közösségépítés a jelentkező számára.