Az ÖKA Idősek Barátai Programjának önkéntesei az idei különleges karácsony speciális körülményeihez igazodva egyedi meglepetéssel kedveskedtek a magányosan élő idős embereknek: kiscsoportokban mentek az idősek ablakai alá és ott szerenádot adva köszöntötték őket a karácsony alkalmával. Ekkor adtuk át a Decathlon munkatársai által adott ajándékokat is, melyek személyre szólóak voltak: mindenkinek más-más, érdeklődése, kívánságai alapján. Köszönjük nekik a csodás, figyelmes ajándékokat az idősek nevében, akik szinte szóhoz sem jutottak a meglepetéstől!

 

Hanna, az egyik csoport önkéntese videót is készített az élményről, mely nem csak a szenior korúaknak volt megható: bizony könnybe lábadt az önkéntesek szeme is, amikor szembesültek a szerenád idősekre tett hatásával!

 

 

A videót itt nézhetitek meg:https://youtu.be/mbKe7HgPhAE

 

 

Szerintünk a legszebb ajándék, amit ember kaphat az a másik ember törődése, figyelme. Mi ezt adjuk azoknak, akik már hosszú évek óta nem kapták meg az igazi figyelmet senkitől. 

 

Jelenleg 48 időst támogatunk rendszeresen de az országban 1 millió elszigetelt 65 év feletti ember él!

 

Igen, őket mindannyiukat szeretnénk elérni, és megkérdezni hogy igénylik-e a segítségünket. Eddigi tapasztalataink szerint a megkérdezett idősek minimum 50%-a igényli a társaságot, azaz félmillió ember vár ránk!

 

Ahhoz hogy szépen, megalapozottan egyre több idős emberen tudjunk segíteni, önkéntesekre és adományozókra van szükségünk!

Legyél te is önkéntesünk, jelentkezz itt: https://www.idosekbaratai.hu/jelentkezes/

Ha nincs időd az önkénteskedésre, támogass minket adományoddal, minden apró összeg számít!

 

Támogass bankkártyás fizetéssel itt: https://adjukossze.hu/kampany/idosek-baratai-adhatunk-egy-orat-1042/tamogatom

 

Vagy átutalással a MagNet Bank: 16200010-10044403-00000000 sz. számlaszámra, számlatulajdonos: Önkéntes Központ Alapítvány, megjegyzésbe írd bele hogy Idősek Barátai!

 

Hálásan köszönjük neked az idősek nevében!

Kata és Bori, és az ÖKA Idősek Barátai önkéntesei