„E.ON Pro bono” nap = 5 szervezet, 5 probléma, 5 szakterületről érkező E.ON-os segítő csapat

Az E.ON-nál évtizedes hagyománya van az önkéntes munkának. A „kétkezi” segítség mellett évről évre megszervezik az „E.ON Pro bono” napot is, ahol szakértelmükkel segítenek az energiavállalat munkatársai. Az idei szakértő önkéntességi napon 5 szervezet hozott egy-egy olyan problémát, amelyek megoldásán E.ON-os önkéntesekkel szerettek volna együtt dolgozni.

 

„Jó dolog évről évre megtapasztalni, hogy mekkora segítséget jelent a résztvevő szervezetek számára az E.ON csapatainak szakmai támogatása. Olyan értékes tudást kapnak a szervezetek, melyet hosszú távon tudnak kamatoztatni pénzügyi, kommunikációs, vagy szervezetfejlesztési tevékenységük során. Sőt a visszajelzések alapján, az E.ON munkatársaknak is komoly tanulási lehetőségeket biztosít a program. Megtiszteltetés számunkra, hogy immár harmadik alkalommal szervezhettük meg ezt az egyedülálló eseményt” – mondta F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója az esemény társszervezője.

 

 

A programban a következő öt szervezet közérdekű projektjén dolgoztak együtt a civilek az E.ON szakértői csapatával:

 

 

  • HAT Alapítvány – Az alapítvány üzemelteti a KOCKA Adományboltot, melynek bevételéből az alapítvány célkitűzéseit – a többi között használati tárgyak újrahasznosítását, megjavítását – támogatják. Az adománybolt fogalmának megismertetése, valamint egy marketingkommunikációs stratégia kialakítása volt a cél úgy, hogy közben a közösségi media jelenlétüket is erősítsék.
  • Pressley Ridge Magyarország Alapítvány – A szervezet érzelmi és viselkedési zavarokkal küzdő gyerekeket segít. Küldetésük a bajban lévő és bajt okozó gyerekek, fiatalok és családjaik támogatása újszerű és hosszútávú megoldást kínáló módszerekre támaszkodva. Nagy szükségük volt egy üzleti és pénzügyi stratégia megalkotására, melyet közösen dolgoztak ki a csoport tagjaival.
  • Kompánia Alapítvány – Azért dolgoznak, hogy a dél-pesti régióban a 10-24 éves fiatalok ne kallódjanak el, találják meg útjukat úgy, hogy ők maguk is tesznek ezért. Mindezt szakemberek segítségével, közösségi terek kialakításával és egyénre szabott fejlesztéssel érik el. HR, illetve szervezetfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseket beszéltek át a vállalat szakembereivel.
  • Amigos a gyerekekért Alapítvány – A 2014 óta működő szervezet önkéntes tagjai – az Amigók – hétről hétre járják a kórházakat Budapesten, illetve 2018 óta már Szegeden is. Az ott fekvő beteg gyerekekkel játszva tanulnak nyelveket, társasjátékoznak, vagy csak egy jót beszélgetnek. A szervezeten belüli tudásmegosztás, tudásfejlesztés folyamatainak, eszközeinek, gondolkodásmódjának megreformálása volt a céljuk.
  • Vásáry Tamás Alapítvány – Az alapítvány szakemberei gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és a velük foglalkozó nevelők számára nyújtanak támogatást. Céljuk egy üzleti és pénzügyi stratégia megalkotása volt.

 

„Öröm volt látni a csillogást önkéntes szakembereink szemében, mindannyian elkötelezetten segítettek az adott szervezet problémájának megoldásában. Egy olyan együtt gondolkodás részesei lehettünk, ahol nem csak mi adtunk tudást, gondolatokat, de mi magunk is sokat tanultunk a partnereinktől. Az együtt töltött nap amellett, hogy szakmailag termékeny volt, élményt és energiát adott minden résztvevőnek” – mondta a kezdeményezésről Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.