2011 az Önkéntesség Európai Évében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére az Önkéntes Központ Alapítvány és az Önkéntes Centrumok idén nyáron turnézva hívják fel a figyelmet országszerte az önkéntességre játékos, interaktív programokon keresztül.

 A 2011. július 08-án Tiszafüreden indult Önkéntes Roadshow immár 5. állomásához érkezik ezen a hétvégén.

 

2011. augusztus 20-n Nyíregyháza Sóstófürdőn a Múzeumfaluban fog megállni az Önkéntes Roadshow furgonja, ahol  a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkéntes Centrum munkatársai és önkéntesei várják az önkéntesség iránt érdeklődőket.

 

Az interaktív roadshow célja, hogy a látogatókkal közösen, helyben végezhető kreatív önkéntes tevékenységek révén játékos formában ismerkedjenek meg az önkéntességgel.

Az Önkéntes Roadshow továbbra is országszerte nagysikerű fesztiválokon és rendezvényeken bukkan fel.

 

Az Önkéntes Roadshow különböző állomásain beszélgetni lehet Gizivel  és Jenővel, a két próbababával is, akik tavaly tavasszal azt tűzték ki célul, hogy 2011 az Önkéntesség Európai Éve végére „igazi” önkéntesekké válnak.

Kiállítást tekinthetnek meg a látogatók az Önkéntes Naptár képeiből, gyógynövényes álompárnát és babákat varrhatnak, továbbá rajzolhatnak képeslapot az önkéntességről , amit elküldhetnek barátaiknak, próbára tehetik tudásukat az önkéntesség-totón, üzenetet hagyhatnak nagy zsebekben  vagy videó felvételen keresztül ismerőseiknek és az interneten böngészőknek

 

A látogatók által elkészített illatpárnákat és babákat 2 Családok Átmeneti Otthona  lakóinak ajándékozzuk. Az egyiket az Oltalom Szeretetszolgálat a másikat a Vöröskereszt megyei szervezete müködteti.

 

Szeretettel várunk mindenkit a Nyíregyháza-Sóstófürdői Múzeumfaluban!

ÖKA külső menü