Az Év Közösségi Kezdeményezése 2018 nyertese, az EEDE Köszi, önkéntes! csoport igen hasznos és látványos módját találta a díjjal járó pénzjutalom felhasználásának. A surányi Napsugár térre egy körpadot álmodtak és valósítottak meg a helyi közösség széles körű bevonásával.

A surányi körpad megvalósításában  nagyon sokan segítettek, ez egy igazi csapatépítő tréning volt! A padot Antmann István tervezte, a kivitelezést pedig ő és Pethő Zsolt. Amikor készen lett a famunka, szavazást indítottak a pad színéről, és a véleményt nyilvánító emberek túlnyomó többsége a "napsugár színű", azaz a háromféle sárga mellett tette le a voksát. Pethő Zsolt kikevertette a három színt és a Civilek házában sok helyi lakos segítségével két alkalommal lefestették a pad darabjait. A festés-mázolásban majd harmincan vettek részt. A pad állítása előtt huszan feltakarították a Napsugár teret, majd a körpad összeszerelése, szintezése következett. Mivel a talaj nem volt egyenletes, a pad körül a magasabb részeket murvával kellett feltölteni. E módszer választásával a fa gyökerei sem sérültek. A meghirdetett murvaterítésre sok erős férfiember érkezett és segített.

 

A munkálatokról itt lehet olvasni:

https://www.facebook.com/pg/koszionkentes/photos/?tab=album&album_id=885018128501154 

 

Június 8-án került felavatásra a Napsugár téri körpad és az egyedi szemeteskuka. A gyermekeket gyurmaprogrammal várták: arra biztatták őket, hogy alkossanak valamit, amiben benne van valamelyik újonnan állított pad. Sokan jöttek, ötvennél is többen és sokan hoztak sütit is, így egy igazán jó hangulatú rendezvényt kerekedett! A beszámolót az avatásról és a képeket itt lehet megnézni:

https://www.facebook.com/pg/koszionkentes/photos/?tab=album&album_id=907627802906853