Az Önkéntesek Napját 2012-ben szeptember 8-án tartottuk Budapesten. Az egész napos rendezvény elsődleges célja az önkéntesség hazai népszerűsítése volt.

Az elmúlt években különböző formákban valósítottuk meg ezt az Önkéntesek számára igen fontos eseményt. Az idén is egy új minden eddiginél tartósabb dologgal szerettünk volna meglepni mindenkit. Szeptember 08—n reggel 08-tól egy nagyszabású kerítés festésre került sor, melyet az Önkéntes Központ Alapítvány, a Young & Rubicam Reklámügynökség munkatársai és Önkéntesek végeztek a MÁV Keleti pu. mentén a Kerepesi úton húzódó betonkerítésen. A falra a Young & Rubicam grafikusai által pro bono készített installáció került fel, mely az önkéntességet népszerűsíti. A program megvalósításához nagy segítséget kaptunk a MÁV-tól a hazai vállalati önkéntesség egyik élen járó cégétől is. Az Önkéntesek Fala festését a Budapest Bank Budapestért Alapítvány támogatta.

 

Az Önkéntesek Napja keretében szeptember 08-án 11.00-kor egy rövid sajtótájékoztatót tartottunk a Kerepesi úti festés másik oldalán az Aréna Plaza zöld felületén, ahol az elmúlt évek hagyományaihoz híven bejelentésre került az idei a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. által támogatott Önkéntességért Díj pályázat kiírása.