A 2010-ben alapított és azóta folyamatosan bővülő, fejlődő VILÁGSZÉP ALAPÍTVÁNY www.vilagszepalapitvany.hu immár hat különböző, különleges programmal (Mesemondás, Műhelyek, Táborok, Pendula Óvoda, Mentor Program és Karrier Program), több helyszínen (Budapest, Gencsapáti, Miskolc és környéke, Paloznak) tevékenykedik a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekekért.

A Világszép Alapítvány egyik legrégebbi, és így egyik legkiforrottabb tevékenysége a mesemondás – erre a területre keresünk most önkénteseket azért, hogy hétről hétre újabb és újabb varázslatos történetek juthassanak el a gyermekvédelemben élő gyerekekhez, fiatalokhoz.

 

 

 

Önkéntes mesemondóink az élőszóval mesélt meséken, a mécseseken és a meseolajon kívül magukkal viszik a nyitottságot, az értő figyelmet és persze sok-sok szeretetet is az alapítványunkkal együttműködő budapesti és diósgyőri gyermekotthonokba.

Örömmel várjuk jelentkezésedet mesemondó csapatunkba, ha elkötelezett vagy a gyermekvédelemben élő gyerekek ügye iránt; szereted a meséket; empatikusnak, elfogadónak érzed magad; és 2020. januárjától kezdődően legalább egy éven keresztül tudsz havi egy estét szánni a gyerekekre és a mesemondásra.

A Világszép önkéntes munkát előzetes ismerkedés és alapos, sokrétű felkészítő képzés előzi meg, melynek elvégzése feltétele a mesemondóinkhoz való csatlakozásnak. Az idei, ősszel induló KÉPZÉS DÁTUMAI: OKTÓBER 5-6., NOVEMBER 9. és NOVEMBER 16. Önkéntes mesélő csapatunk munkáját csoportos és egyéni konzultációs lehetőségekkel, valamint lélekfrissítő és közösségépítő programokkal segítjük.

Szakmai terveink megvalósítása, programjaink sikere elképzelhetetlen lenne sok lelkes önkéntesünk munkája, odaadó támogatása nélkül.

Ha te is szeretnél jó hangulatú, összetartó mesemondó közösségünkhöz csatlakozni, akkor minél hamarabb, de legkésőbb 2019. JÚLIUS 7-ig juttasd el a jelentkezésedet (ÖNÉLETRAJZODAT és MOTIVÁCIÓS LEVELEDET) a borsos.rita@vilagszepalapitvany.hu e-mail címre. A motivációs leveledben, kérjük, térj ki az alábbi kérdésekre is:

- Miért szeretnél gyermekvédelemben élő gyerekekkel foglalkozni? - Milyen kapcsolatod van a mesékkel? - Mit gondolsz, számodra milyen szépségei és nehézségei lehetnek az önkéntes mesélésnek?

 

Ha szeretnél többet megtudni a Világszép Alapítványról, az önkéntességről, vagy kérdésed van a jelentkezéssel kapcsolatban, látogass el web és Facebook oldalunkra: www.vilagszepalapitvany.hu és www.facebook.com/vilagszep, vagy keress minket bátran a 70/366-2978-as telefonszámon.