A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal TÁMOP 5.6.3 projektje keretében önkénteseket kíván bevonni. Az önkéntesek bevonása elsősorban a szabadulást követő támogató háló erősítését szolgálja, illetve bizonyos esetekben, specifikus önkéntes munkák esetén lehetőség van a büntetés végrehajtási intézeten belüli önkéntes tevékenység végzésére is.

Kiváló tapasztalatszerzési lehetőség azok számára, aki jogi, szociális tanulmányokat folytatnak vagy pályakezdők ezen a területen.

Önkéntes koordinátor: Erdődy Viktória viktoria.erdody@kih.gov.hu

Az önkéntesek tevékenységi köre, feladatai szabadulás utáni szolgáltatásokban:

 - a szabadult széles körű támogatása  a lakhatás szervezésében, illetve szociális ellátások feltérképezésében nyújt segítséget az önkéntes, valamint a "szabad életben" való tájékozódást is támogatja - természetesen az utógondozó koordinátor szoros szakmai támogatása mellett.

Az önkéntesek feladatai a szabadulást megelőző szolgáltatásokban: 

A fogvatartottak szükségleteinek feltérképezése során a büntetés végrehajtási intézetben való önkéntes tevékenység a különféle csoport munkákban való részvételt jelenti. A legnagyobb igény a nyelvi társalgási csoportokra, a szabadidő eltöltési csoportokra és a készségfejlesztő csoportokra van - a büntetés végrehajtási intézeten belüli önkéntes tevékenység - az önkéntes speciális helyzetéből fakadóan - több feltételhez és az utógondozó koordinátor szorosabb szakmai támogatásához kötött.

A TÁMOP 563 projekt keretein belül az önkénteseknek nyújtott támogatások: 

- 3 napos önkéntes felkészítő képzés - utazási támogatás - indokolt esetben étkezési hozzájárulás - az utógondozó koordinátor szoros szakmai támogatása.

Az önkéntes tevékenységre való jelentkezés módja, lépései:

1. E-mailben a jelentkező önéletrajzot és motivációs levelet küld nekünk, megjelölve benne az önkéntes tevékenység tervezett helyszínét (Erdődy Viktória önkéntes koordinátor email címére: viktoria.erdody@kih.gov.hu )

2. A jelentkezők önéletrajzait a területileg illetékes utógondozó koordinátorok értékelik, majd a kiválasztott önkéntes-jelentkezőkkel felveszik a kapcsolatot és igény szerit sor kerül egy személyes beszélgetésre is

3. Amennyiben a személyes beszélgetés során megállapodás születik, úgy megtörténik az önkéntes szerződés aláírása, majd az önkéntes részt vesz a 3 napos önkéntes képzésen

4. Megkezdődik a konkrét önkéntes tevékenység

 

Mellékelve a TÁMOP 5.6.3 projekt rövid összefoglalója.

Csatolt állományok: 
application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document ikonA projekt rövid leírása

ÖKA külső menü