Újabb önkénteseket keresnek a HOSSZÚTÁVÚ SZÁLLÁSKERESŐ csoportba.

Egyre több menekült család vár állandó elhelyezésre, ezért is növelni kell a segítők létszámát a csapatban.

Feladat: a táblában lévő hosszútávú elhelyezésre váró családoknak a felajánlások közül hosszútávra helyet keresni, egyeztetni, tolmácsot intézni, és "elindítani" a családot.

Otthonról, telefonon végezhető munka nagyrészt. A jelentkezéseket ezen a címen várják e-mailen: mentor@migrationaid.org Köszönjük!

 

Mentorokat keresünk az itt maradó ukrán családok mellé Az elmúlt hetek során több száz menekülő család döntött úgy, hogy szeretne új életet kezdeni Magyarországon. Egy számukra teljesen idegen országban találták magukat, ahol a traumákkal való megküzdés mellett az ügyintézés is nehézségeket okoz. Szükségük van mentorokra, akik fogják a kezüket és segítik őket. Mentorként segíthettek, hogy a családok azt érezzék, nincsenek egyedül, van valaki fogja a kezüket és könnyebbé teszi számukra a bürokratikus és nyelvi akadályokat.

Milyen feladatokkal jár, ha jelentkeztek?

  •       Kapcsolattartás a családdal és segítségnyújtás a következőkkel: hivatalos dokumentumok, szociális segély, lakcímkártya és családi pótlék intézése, munkakeresés, gyermekek beiskolázása, bankszámla nyitás, telefon intézése, stb. A fent leírtakat elejétől a végéig vihetitek egyedül, de részfeladatokat is tudtok vállalni. Nem lesztek egyedül!
  •       A mentorcsapatban már rengeteg tudás összegyűlt, ahol mindannyian együtt dolgozunk, a menekülő családokat és egymást is segítjük! Bármikor lehetőség van arra is, hogy szakképzett szociális munkások segítségét vonjuk be a Menedék Egyesület támogatásával.

A háttérben további háttérmunkával kapcsolatos feladatok merülnek fel, amelyekre külön is jelentkezhettek:

  •     Információkérés a Kormányhivataltól, Államkincstártól, iskoláktól, óvodáktól
  •     Ukrán gyermekeknek szóló programok és ortodox közösségek felkutatása
  •       További ügyintézési feladatokhoz szükséges infók felkutatása, informálódás a jogszabályi változásokról, stb.

A mentorcsapatunkat tolmácsok segítik a családokkal való kommunikációban, szóval ne aggódjatok, ha nem beszéltek ukránul vagy oroszul.

Ha szeretnétek ilyen módon segíteni az itt maradó családokat, és kedvet kaptatok a fent leírt feladatok bármelyikéhez, kérjük, jelentkezzetek a mentor@migrationaid.org e-mail címen. Köszönjük!