6 szenior önkéntesünk 2012. szeptember 25. - október 16. között gyűjtött önkéntes tapasztalatokat Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredán. A tapasztalatcsere első felében az ő élményeiket, beszámolóikat hallhatjuk és láthatjuk képekben. Ezt követően a szenior önkénteskedés hazai lehetőségeiről, kihívásairól beszélgetünk.

 

Meghívó

 

Szenior önkéntesek Erdélyben

Előadás és tapasztalatcsere

 

 

2012. november 20. 16.30-18.30

Európa Pont (Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.)

 

Szeretettel meghívjuk Önt az Önkéntes Központ Alapítvány képzési programjának tapasztalatcsere találkozójára.

 

2012-ben, az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évében az Önkéntes Központ Alapítvány a Gyulafehérvári Caritas-szal együttműködésben az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programja keretében Grundtvig Szenior Önkéntes programot valósított meg.

 

A program keretében 6 szenior önkéntesünk 2012. szeptember 25. - október 16. között gyűjtött önkéntes tapasztalatokat Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredán. A tapasztalatcsere első felében az ő élményeiket, beszámolóikat hallhatjuk és láthatjuk képekben.

 

Ezt követően a szenior önkénteskedés hazai lehetőségeiről, kihívásairól beszélgetünk.

 

Az Önkéntes Központ Alapítvány egyik alapvető célja az önkéntességgel foglalkozó szervezetek fejlesztése, ismereteinek bővítése. Ezen cél érdekében lehetőséget kívánunk biztosítani az önkénteseknek, az őket foglalkoztató szervezeteknek és az érdeklődőknek a találkozásra, tapasztalataik megbeszélésére. A tapasztalatcserék minden alkalommal más - más témára épülnek az önkéntességgel kapcsolatosan. Az alkalmak bevezető előadásokkal kezdődnek, majd a résztvevők megvitatják az adott témával kapcsolatos kérdéseiket, ismereteiket, a felmerülő nehézségekre keresik a megoldást. A rendezvény alapelve, hogy két zsebbel érkezünk: az egyikben a tapasztalatainkat hozzuk, melyeket megosztunk másokkal, a másikba gyűjtjük mások tapasztalatait.

 

A tapasztalatcsere ingyenes, de a részvétel a korlátozott férőhely miatt e-mailen történő regisztrációhoz kötött a kepzes@onkentes.hu címen.

 

A találkozóra szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Az Önkéntes Központ Alapítvány és a szenior önkéntesek