Az Önkéntes Központ Alapítvány 2009-ben hívta életre az Önkéntességért Díjat. Az alapvető cél a díjak odaítélésével, hogy sokak számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, a nyertesek bemutatásával pedig az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsa el. Az idei év az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021. (ÖMÉ), mely során országszerte nagyon sok új önkéntes program valósul meg. A programok megvalósulását segítik az Önkéntesség Hetei is. Jelen pályázati kiírásunkkal bíztatunk mindenkit, hogy az ÖMÉ2021 keretében megvalósított önkéntes programokkal is pályázzon. Tekintettel az Önkéntesség Magyarországi Évére idén az Az Év Közösségi Kezdeményezése díjazottja mellett Az Év Önkéntes programja díjat elnyerő szervezet is pénzjutalomban részesül. Tapasztalataink szerint folyamatosan javul az önkéntesség elismertsége, és növekszik az önkéntesek száma. Egyre többen érzik az önkéntes tevékenység jótékony személyiségformáló hatását, a bekapcsolódás révén pedig értékes kapcsolatokat építenek ki, és tapasztalatokat szereznek. Várjuk tehát az önkéntesség terén 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek és vállalatok pályázatait.

 

2021-ben az alábbi 4 kategóriában lehet a pályázatokat benyújtani:

●        Az Év Önkéntese (magánszemélyeknek)

●        Az Év Önkéntes programja (civil szervezeteknek és közintézményeknek)

●        Az Év Önkéntes Programja a vállalati szektorban (cégeknek)

●    Az Év Közösségi Kezdeményezése (közönségdíj) (Olyan helyi kisebb szervezetek vagy helyi közösségek számára, amelyek saját közvetlen környezetükben végeznek kiemelkedő tevékenységet önkéntesekkel.) Ezt közönségdíj formájában adjuk ki, melyre online formában a www.onkentessegertdíj.hu oldalon várjuk majd a szavazatokat 2021. október 11. és november 1. között.

Az idei év az Önkéntesség Magyarországi Éve. A tematikus évre való tekintettel a korábbiaktól eltérően Az Év Közösségi Kezdeményezése díjazottja-mellett   Az Év Önkéntes programja díjat elnyerő szervezet is pénzjutalomban részesül. A pénzjutalmat a 2020.évi az ÉV ÖNKÉNTES PROGRAMJA a vállalati szektorban díjat elnyert BP BSC Kft. ajánlotta fel a nyerteseknek.

 

A beérkező pályázatokat két szakmai zsűri bírálja el. Az egyik zsűri felel az Év önkéntese és az Év önkéntes programja díj elbírálásáért, míg egy vállalati szakemberekből álló zsűri értékeli az Év önkéntes programja vállalatoknak pályázatokat.

 

Zsűritagok:

Civil szervezeteknek, intézményeknek és magánszemélyeknek kiírt pályázatok elbírálása:

●        Gerencsér Balázs, NIOK Alapítvány ügyvezetője

●        Guzsaly Péter, Skool – partner kapcsolati vezető

●        Kovács Edit, Közösségfejlesztők Egyesülete (KÖFE) elnöke

●        Scholtzné Hibay Alíz, TESZÜNK Szenior Önkéntes Klub vezetője

●        Szokoli Erzsébet, KRE SZMDI oktatója, Szenior önkéntes programok elindítója

●        Tóbiás László, Károli Gáspár Református Egyetem főiskolai docense

 

Vállalatok számára kiírt pályázatok elbírálására:

●        Cs. Tóth Marianna, kommunikációs vezető

●        Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője

●        Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley Magyarország ügyvezető igazgatója

●        Szabó Dóra, az OTP Nyrt. CSR senior tanácsadó

●        Hegedűs László, ÖKA kuratóriumi elnök

 

A jelöléseket és pályázatokat, a kategóriának megfelelő adatlapon 2021. szeptember 06. - 2021. október 11.várjuk a dij@onkentes.hu e-mail címre „Önkéntességért Díj jelölés” jeligére.

A korábbi évek nyerteseiről a www.onkentes.hu weboldalon az Önkéntességért Díj menüpont alatt olvasható részletes információ.

 

További információ:

Önkéntes Központ Alapítvány

e-mail.: onkentes@onkentes.hu

Tel.: 06-20-357-9700

ÖKA külső menü