Utazásra sarkalló vizuális ingerekben manapság nincs hiány, nem is csoda, ha neked is beindul a fantáziád, és akár azonnal el is indulnál. Autentikus élmények reményében az Egyesek Ifjúsági Egyesület által kínált nemzetközi önkéntes táborok ideális választás, ha szeretnéd elkerülni az unalmas turista köröket.A világon csaknem hatvan országban, több mint kétezer önkéntes tábort szerveznek a változatos profilú közösségek.

 

Ezeken nemzetközi résztvevők segítségével adnak választ a helyi kihívásokra, a lista pedig kimerítő: teknősbéka-mentés,gyerektábor szervezése, iskolaépítés,fogyatékékkal élők foglalkoztatása, templomok újjáépítése,fesztiválszervezés és a többi.

 

 

 

Országtól és helyi sajátosságoktól függ, hogy az adott közösségnek mire van szüksége, közös pont azonban az önkéntesek hozadéka.Az úgynevezett workcamp-ek titka ugyanis abban a kombinációban rejlik, melyet a te nyitottságod és a helyi befogadókészség alkotnak. Egyedi kalandokra, értékes időtöltésre,maradandó kapcsolatokra tehetsz szert általuk. A részleteket itt megtalálod.Kérdésekkel a honlapon megadott elérhetőségeken túl, Dupák Anna koordinátort is keresheted az outgoing@egyesek.hu email címen. Az egyesület szívesen tart tájékoztatókat,akár iskolai rendezvények keretein belül is, így intézmények jelentkezését is várják. Sőt, ha valaki tábort szeretne fogadni, abban is tud segíteni az Egyesek, írj bátran a megadott címre!