A Vállalati Önkéntes Közösség második találkozójára 2014. június 4-én csütörtökön került sor, amelynek ismét a Corinthia Hotel adott otthont. Örömmel vettük, hogy a Közösséghez számos új vállalat csatlakozott. Körünkben köszönthettük a Vodafone Magyarország Zrt.-t, a Vodafone Operációs Központ Magyarország Zrt.-t, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft-t, az Allianz Hungária Zrt-t és a Corinthia Hotel Budapest képviselőit is.

 

Ez alkalommal a HR és a Vállalati Önkéntesség kapcsolatát jártuk körül szakemberek bevonásával. Dr. Janka Mária, az E.ON Hungária emberi erőforrás igazgatója arról beszélt, hogy melyek azok a főbb pontok, ahol az önkéntesség, mint HR erőforrás és a vállalati kultúra építése találkozik és milyen kölcsönhatásban állnak egymással. Három területet emelt ki: az alkalmazottak kompetenciafejlesztése és támogatása, szervezeti fejlesztés valamint a vállalati kultúra elemeinek a megerősítése a munkáltatói márka befelé irányuló építésével a munkatársak felé.

 

Hegedűs László, a MetLife Biztosító Zrt. HR igazgatója az Aviva biztosítónál szerzett tapasztalatait osztotta meg velünk. Többek között arról mesélt, hogy milyen kihívásokkal kellett szembenézniük a vállalati önkéntes kultúra kiépítésében, hogyan vonták be a stakeholdereket is egy-egy önkéntes program támogatásába, és hogy milyen pozitív hatása van, ha egy-egy döntésbe a dolgozókat is bevonjuk.

 

A szakemberek tapasztalatai számos kérdést vetettek fel, amelyekből egy nagyon izgalmas beszélgetés bontakozott ki. A jelenlévők többek között arról gondolkoztak közösen, hogy melyek azok az eszközök, amelyekkel mérhetővé tehetők a vállalati önkéntesség hatásai, egyáltalán mérhetőek-e ezek a mindenképp pozitív változások. Hangsúlyt kapott a vezetők elköteleződése és példamutatása, amelyek elengedhetetlenek a vállalat mind külső, mind pedig belső imázsának építésében, és a munkavállalók a vállalati önkéntes programokban való részvételéhez szükséges motivációban. Beszélgettünk arról is, hogy miért olyan népszerűek az önkéntes programok és hogyan lehetne bevonni új vállalatokat és fogadóintézményeket, akik ma még elzárkóznak ettől a lehetőségtől.

 

A Vállalati Önkéntes Közösség következő találkozójára várhatóan szeptember 4-én kerül sor, rendhagyóan immár a Corinthia Hotelben. Ezen alkalommal a pénzügyi környezet témáját járjuk körül, ismét meghívott előadókkal.

 

Találkozunk szeptemberben!