Vállalati önkéntes Program - szolgáltatásunk cégeknek 

 

A vállalati önkéntes tevékenység olyan kezdeményezés, amelyben a vállalat támogatja, bátorítja dolgozóit és partnereit, hogy önkéntes munkát végezzenek – azaz szakértelmüket, tehetségüket, ötleteiket, kreativitásukat, fizikai erejüket állítsák valami jó cél szolgálatába.

 

A világ sok országában már természetesnek mondható a társadalmi felelősségvállalást (CSR) előtérbe helyező szervezeti működés, melynek egyre több helyén szerves eleme a vállalat önkéntes programja. Magyarországon is egyre több jó kezdeményezés indul el, de igazából még csak mostanában bontogatják szárnyaikat az ilyen fajta tevékenységek.

 

Annak érdekében, hogy a Magyarországon működő cégek is minél eredetibb és a cég CSR stratégiába illeszkedő vállalati önkéntes programot tudjanak kialakítani az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) 2004 óta működteti a fogadó szervezetek igényeit és a cégek elképzeléseit összepárosító és magukat a programokat leszervező szolgáltatását.

 

A 2002 óta működő Önkéntes Központ Alapítvány célja a magyarországi önkéntesek és az őket foglalkoztató szervezetek munkájának támogatása információval, tanácsadással és képzéssel; az önkéntesség kultúrájának terjesztése, s annak integrálása a hazai társadalmi környezetbe magánszemélyekkel, társadalmi szervezetekkel, intézményekkel és vállalkozásokkal végzett konkrét tevékenységeken keresztül.

 

Felismerve a Társadalmi Felelősségvállalásnak (CSR) jelentőségét és lehetőségét, egyre több cég veszi igénybe szolgáltatásunkat alkalmazottaik számára szervezett önkéntes programjaik kialakításában. Az általunk eddig megszervezett és lebonyolított programok hozzájárultak ahhoz, hogy tartós és erős kapcsolatok alakuljanak ki a vállalat, annak dolgozói és a befogadó közösségek közt. Fontos tényező, hogy a vállalati önkéntes programok a cég számára is közvetlen és közvetett haszonnal járnak.

 

 

Ilyenek általában:

- a dolgozók cég iránti lojalitásának erősítése,

- a cég esélyegyenlőség iránti elkötelezettségének kifejezése

- alkalmazottak motiváltságának növekedése

- alkalmazottak személyes fejlődésének eszköze

- a fluktuáció csökkentése,

- a csapatkohézió erősödése,

- a kommunikációs készségek és interperszonális kapcsolatok fejlődése,

- a cég hírnevének javítása

 

Csupán néhány olyan pozitívum, melyből a cég közvetlenül profitál hosszú távon, miközben egy jó ügyet szolgál munkatársai részvételén keresztül. Az ÖKA csapata az elmúlt évek során sok tapasztalatra tett szert e programok megszervezésében és lebonyolításában. 

 

Megvalósult programjainkról az alábbi linken olvashat:

http://www.adomazidom.hu/vallbesz/lista

Áraink és az egyéni igények kapcsán kérjük keresse a területtel foglalkozó munkatársainkat az alábbi elérhetőségeken: 

 

Partnereink: 

http://www.adomazidom.hu/cikkek/tamogatoink-0

 

Vállalati adománygyűjtő akciók szervezéséhez, matchfundighoz ajánljuk partner szervezetünket a NIOK Alapítványt: http://www.niok.hu/vallalatoknak/

 

 

 

 

 

Farkas Emese

vállalati önkéntes program vezető

Tel: 06-20-924-26-23

E-mail: farkas.emese@onkentes.hu

Honlap: www.adomazidom.hu

 

Tarcsai Judit

vállalati önkéntes program koordinátor

Tel: 06-20-801-57-77

E-mail: tarcsai.judit@onkentes.hu

Honlap: www.adomazidom.hu